Blog Başlık

  • Nisan 12, 2022 KÜLTÜR & SANAT

     Sinema tarihinde, sinemanın popülaritesini arttıran etkenlerden biri de kuşkusuz yazdıkları kitaplarla film yazarlarına ilham kaynağı olan yazarlar ve yazdıkları kitaplardır. Geçmişten bugüne birçok kitabın sinemaya uyarlandığını görüyoruz ve bu alanda oldukça başarılı yapıtlar ortaya çıkmıştır. Kitap okuduğumuzda elbetteki sahneler, karakterler, mekanlar tamamen okurun hayal gücünün özgür belirlenimine kalmış. Bu durum okurda içsel bir tutku, heyecan ve coşku yaratır. Kitabın sinemaya uyarlanması da bu noktada tam da zihinsel kurguya, okurun belirlediği karakterlere göre bir belirlenim kazandırıyor ve onlara canlılık kazandırıyor. Fakat film her zaman için okurun beklentilerini karşılayamayabilir. Bunun en önemli sebebi kitapların daha ayrıntılı olması ve okur filmi kitaptan sonra okuduysa hayal gücünden uzakta kalmasıdır. Sizler için bu yazımızda filmlerle daha da ölümsüzleşen, filmleşen kitaplardan 5 efsane film paylaşacağız. 
     

    Kültür, sanat, sinema, kitap, eser, başyapıt, beyazperde, kült eserler, oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar, senarist, seyirci, okuyucu, roman, hikaye, dram, otobiyografi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.