Zamansız Kokular: En Beğenilen 10 Kadın Parfümü

Zamansız Kokular: En Beğenilen 10 Kadın Parfümü

"Koku, hayatın anlarını yeniden hayata geçirir" diyor ünlü modacı Karl Lagerfeld. Kokunun, insanlar üzerindeki etkisi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Güzel kokular insanları daima pozitif etkilemiş; ferahlık, güzellik, hatta güç ve zenginlik algısı bile oluşturmuştur. Bu noktada parfümler insanların vazgeçilmez bir nesnesi haline geliyor. Günlük yaşamda, özel günlerde ve daha birçok alanda parfüm bir temel ihtiyaç haline geliyor. Siz de kendi kokunuza uygun, doğru parfümü kullanarak rutininize hoş bir hava katabilir, kendi imzanızı oluşturabilirsiniz. Eğer siz de ferah ve çekici bir parfüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Popülerliğini yıllardır koruyan  parfümleri sizler için araştırdık ve seçtik. Tabi ele almış olduğumuz bu parfümler en çok beğenilenler arasında olsa da kişinin doğrudan test ederek daha sağlıklı bir karar verilebileceği unutulmamalıdır.

 

 

Chloe Signature

 

Feminen kokuyu en iyi şekilde yansıtan parfümlerin başında gelir. Chloé Eau de Parfum pudramsı, çiçeksi notalardan oluşuyor. İçerisinde şakayık, liçi meyvesi ve bahar frezyalarını barındırıyor.Flörtöz havalı tepe noktalarında ise gül kokusunun şehvetini daha fazla hissettiriyor.Bu eşsiz gülün farklı olmasının nedeni manolya, vadideki zambaklar, amberin sıcaklığı ve sedir ağacının zarifliğinden geliyor.

 

 

 

Chanel - Coco Mademoiselle

 

 

Ünlü moda markası Chanel  imzalı parfüm; romantik kokusu ile beğeni kazanan, turunçgil ve odunsu notalar taşır. Ferahlatıcı hissiyatıyla yaz aylarının en çok tercih edilen kadın parfümlerinden bir tanesi. Chanel parfümün, üst notalarında  portakal, mandalina, portakal çiçeği ve bergamot yer alır. Kalp notası; yasemin, Türk gülü, Ylang Ylang. Dip notası; tonka fasulyesi, paçuli, vetiver ve miskten oluşmaktadır.

 

 

                                                                      

 

 

Burberry Weekend

 

 

Ferah ve canlı notalarıyla Burberry Weekend hareketli ve klasik olduğu kadar, açık havayı seven, neşeli kadını temsil eder. Tepe Notası: Mandalina, Adaçayı, Muhabbet Çayı Kalp Notası: Kuşburnu, Şeftali Çiçeği, İris, Mavi Sümbül, Siklamen. Dip Notası ise Sedir, Misk, Sandal Ağacınından oluşmaktadır.

 

 

                                                          

 

 

Dolce & Gabbana - The One

 

 

Dolce & Gabbana The One Parfüm, modern meyveli notaları beyaz çiçeklerden oluşan klasik bir parfüm paleti ile birleştiriyor. İçeriğinde bulunan aromalarla çiçeksi ve oryantal bir kokuya sahiptir. Tepe notasında bergamot, mandalina, liçi, şeftali ve solar akoru bulunmaktadır. Kalp notası erik, yasemin ve beyaz zambaktan oluşmuştur. Dip notası ise vetiver, kuru amber, vanilya, misk ve yosunun birleşiminden meydana gelmektedir.

 

 

                                                                                

 

 

Lancome - La Vie Est Belle

 

 

Julia Roberts'ın gülümsemesinden ilham alan La Vie Est Belle, yaşamın güzelliğine dair evrensel bir bildiri. Lancome La Vie Est Belle parfümü ayrıcalıklı yapan İris çiçeği, hem hafif hem de kalıcı esansıyla dikkat çekiyor. Üst notasında siyah frenk üzümü ve armut, orta notalarda samim yasemini ve Tunus portakal çiçeği, alt notalarda ise tonka fasülyesi, vanilya ve pralin yer alıyor.

 

 

                                                                          

 

 

Dior - J'dore

 

 

Güzel, modern ve klasik bir koku olan parfüm yine en çok tercih edilenler arasında. Üst notalarda taze mandalina, manolya, armut ve kavun; orta notalarda yasemin, orkide, erik ve gül; alt notalarda ise böğürtlen, misk ve vanilyadan oluşmaktadır.

 

 

                                                                           

 

 

Calvin Klein Euphoria

 

 

Egzotik meyveler ve çiçek notalarının karışımı olan Calvin Klein Euphoria, büyüleyici koku isteyen kadınlar için en iyi seçeneklerden. Keskin kadınsı bir kokuya sahip olan parfümün üst notalarında nar, kaki ve hurma; Orta notalarında kehribar, menekşe, lotus çiçeği ve siyah orkide Alt notalarında ise misk ve amber yer alıyor.

 

 


                                                                                 

 

Victoria's Secret Bombshell 

 

 

Meyvemsi ve çiçeksi kokusuyla eşsiz bir hava yaratan parfüm zamansız bir parfüm demek pekte yanlış olmayacaktır. Meyvemsi ve çiçeksi kokusuyla eşsiz bir hava yaratan parfümdür. Üst notalarında mandalina, greyfurt, ananas, çilek, tutku meyvesi; Orta notalarında yasemin, kırmızı meyveler, zambak, şakayık, orkide vanilyası; Alt notalarında ise misk, odunsu notalar, meşe yosunu yer alıyor.

 

                                                                      

 

Baccarat Rouge 540

 

Francis Kurkdjian imzası taşıyan Baccarat Rouge 540,adını kristallerin kırmızıya dönmesi için gerekli olan 540 santigrat dereceden alıyor. Üst notalarında; çiçeksi yasemin özleri ve görkemli safran harmanlanıyor, orta notalarda amber özleri; alt notalarda ise sedir ağacının hafif odunsu yapısı ile buluşuyor.

 

 

                                                                               

 

 

Carolina Herrera Good Girl

 

 

Topuklu ayakkabı şişe tasarımıyla ön plana çıkan Carolina Herrera Good Girl hemen hemen her kadının beğenisini kazanan parfümler arasında yerini alır. Feminen bir görüntüye sahip olan parfüm cezbedici bir kokuya sahiptir. Kadınların içindeki iyi kız ile kötü kızın çekişmesinden ilhamla tasarlanan parfüm, beyaz yasemin ve sembülteberin zıtlığında uyum yakalar. Üst notalarında badem ve kahve, orta notaya geçildiğinde yasemin ve sümbülteberle, dip notaya ulaştığınızda tonka fasulyesini hissedeceksiniz.

 

 

                                                                 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

                          
 

Etiketler: Kadın, moda, fashion, trend, parfüm, kalıcı, koku, aroma, ilham, çiçeksi, etkileyici, zamansız kokular, nota, marka, chanel, lancome, dior, calvin klein
Haziran 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.