Şıklığın Son Dokunuşları: Takılar

Şıklığın Son Dokunuşları: Takılar

Geçmişten günümüze kombinlerin tamamlayıcı parçası her zaman için aksesuarlar olmuştur ve aksesuarlar kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bir kadının stilini diğerlerinden ayıran temel parça aksesuarlardır. Dolayısıyla aksesuarları giyeceğimiz üstlere göre seçmek, şıklığın tamamlayıcı parçası olarak görüldüğünden dolayı seçimi dikkat istemektedir. Bu sezonun trendleri arasında hangi takılar var? Hangi takıyı nasıl kombinlemeliyiz? gibi sorulara sizlerle birlikte yanıt arayacağız. Haydi incelemeye...
 

 

Küpe

 

Çeşit olarak oldukça fazla seçeneği olan küpelerin kombinlenmesi basit görünsede aslında çok dikkat edilmesi gereken bir detay. Çeşit olarak fazla seçenek bulunduğundan doğru olanı seçmek karmaşık bir hal alabiliyor. Dolayısıyla da seçeceğimiz küpeleri giyineceğimiz kombinin rengine, desenlerine, modeline göre seçmekte yarar var. Bunların yanında belki de en dikkat edilmesi gereken ise yüz tipine ve saç şekline göre küpe seçimidir. Özel ve günlük kombinlere göre de tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.  Günlük kombinlerde sade, küçük küpeler tercih edilmesi gerekirken; özel günlerde küpe boyutu büyük ve gösterişli olarak tercih edilmelidir. 

 

 

                                      

 

Kolye

 

Kolye seçiminde dikkat etmemiz gereken en önemli nokta giyineceğimiz üste göre seçim yapmaktır. Giyineceğimiz üst; boğazlı, dekolteli, yakalı gibi üstlerse bunlara göre seçim yapılmalıdır. Dönemin trendleri arasında çoklu kolyeler ve harfli kolyeler yer almaktadır. Tişört ve boğazlı kazakları tercih ediyorsanız uzun ve çoklu kolyeler tam olarak buna uygun olacaktır. Gömlek yaka ve hakim yakalarda ise kısa kolyelerden yana tercih yapılmalıdır. Özel günlerde giyinilecek elbise kombinlerinde elbisenin modeline, rengine ve yakasına göre hareket edilmelidir. Gösterişli bir elbise ise seçimi zarif bir kolye, sade bir elbise ise gösterişli bir kolye tercih edilebilir.

 

 

 

 

Yüzük

 

Dönemin trend yüzük modellerinde harfli yüzükler ve beş parmağa takılabilecek yüzükler ön planda.Diğer takılara oranla yüzükler daha az tercih edilirken bu sezonda yüzüklere ağırlık verilmiştir.Yüzük kullanımında bileklik ile uyumuna dikkat edilir ve ellerin boyutuna göre büyük veya küçük modeller tercih edilir. Yüzük modellerini günlük giyime ve özel giyime göre tercih edebiliriz. Günlük giyimde özellikle eklem yüzükler takılırken, özel günlerde boyutları büyük ve gösterişli yüzükler takılır. Yüzükleri kendi içlerinde kombinlerken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, hepsinin taşlı ya da şekilli olmaması çünkü bu olduğundan daha karmaşık bir görünüşe sebep olacaktır.

 

 

 


Bileklik & Bilezik

 

Bileklikler daha çok günlük kombinler ile kullanılmaktadır. Bileklik modellerinde takılacak saatin rengine ve modeline göre uyum yakalanmaya çalışılır. Saate göre uyum sağlanacağı için karışık renkler kullanılmamalıdır.Saat takılmadığında ise günlük kombine uygun farklı bileklikler birlikte kullanılabilir. Özel günlerde ise elbisenin modeline ve rengine göre zarif bileklikler veya son dönem trendlerinden olan kelepçe bilezikler takılabilir.

 

 

                                              
 

Etiketler: Kadın, moda, aksesuar, takı, trend, şıklık, kombin, tasarım, fashion, küpe, kolye, yüzük, bileklik
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.